Rezepte

Paella

 Paella

250 g kuřecí či krůtí maso

 250 g mořské plody, ryba či krevety

 ½ kg rýže

½ l voda či vývar

30 g kořenící směs Paella

lžička kuchyňské soli

Doplnit dle chuti jako rizoto:

Mražená  nebo čerstvá zelenina, např:

Paprika na kostičky, kukuřice, hrášek, mrkev, petržel

Zelené bylinky, např:

Petrželka, koriandr, libeček

 

Postup:

Maso na trošce oleje orestovat, přidat rýži, sůl a koření, podlít

Chilli Con Carne

Chilli Con Carne

1 kg mletého masa (lze připravit z hovězího, vepřového či krůtího masa)

20 – 50 g kořenící směsi Chilli Con Carne

20 – 50 g sladké papriky

20 g kuchyňské soli

500 g - 1 kg cibule

1 plechovka fazolí ve slaném nálevu

Rajčatový protlak nebo Plechovka loupaných rajčat

 

Cibuli nechat zesklovatět na tuku, přidat mleté maso

a za stálého míchání přidat sůl a koření.

Až se maso zatáhne, podlít vodou (nešetřit, dost se vyvaří) a nechat

Recepty pro marinádu Tandoori masala

Kuřecí čtvrtky Tandoori masala

Připravené kuřecí čtvrtky nebo křídla potřete hotovou marinádou Tandoori masala a nechte odležet v lednici nejlépe do druhého dne, ale můžete potřené maso ihned začít připravovat. Vhodné na gril, ale také na pečení v troubě.

Vhodné přílohy: dušená nebo vařená rýže omaštěná máslem, zeleninový salát s dressingem. 

Recepty pro marinádu Texas

Steaky Texas

Hovězí roštěnec či vepřové kotlety lehce potřete marinádou TEXAS, a pokud čas dovolí, nechte v lednici odležet do následujícího dne. Při grilování lze znovu potřít, dodá lahodnou chuť. Pokud se počasí zhorší, připravte bez obav jako minutku na pánvi bez přidání dalšího oleje.

Vhodné přílohy: hranolky, americké brambory, zeleninový salát s jogurtovým dressingem.