Recepty pro marinádu Bankok

Bankok pánev

  • 600 g masa na nudličky
  • 200 g marinády BANKOK (popř. GRILOVANÁ ŽEBÍRKA)
  • 1 červená paprika
  • 1 čerstvý ananas nebo polovinu ananasového kompotu na kostky
  • 1 menší pórek
  • 1 malá kukuřice ve slaném nálevu

Kuřecí (krůtí či vepřové) maso důkladně promícháme s marinádou.
Naložené ponecháme v lednici nejlépe do druhého dne, ale pokud čas nedovolí, lze pracovat se směsí ihned.
Zprudka opečeme kousky masa na hlubší pánvi (ideální je typ WOK s nepřilnavou úpravou). Jakmile získá maso zlatavou barvu, přidáme přiměřené množství: červené papriky na proužky, pórek na proužky, ananas na kostičky, kukuřici z konzervy (slaný nálev důkladně slít). čerstvou zeleninu lze nahradit mraženou čínskou zeleninou. 
Podusíme se všemi přísadami do měkka. Pokud chceme záískat vláčnější chu?, lze podlít kokosovým mlékem, případně masovým vývarem. Využít lze i šťávu z ananasového kompotu. 

Vhodné přílohy: rýže, rýžové nudle.