Chilli Con Carne

Chilli Con Carne

1 kg mletého masa (lze připravit z hovězího, vepřového či krůtího masa)

20 – 50 g kořenící směsi Chilli Con Carne

20 – 50 g sladké papriky

20 g kuchyňské soli

500 g - 1 kg cibule

1 plechovka fazolí ve slaném nálevu

Rajčatový protlak nebo Plechovka loupaných rajčat

 

Cibuli nechat zesklovatět na tuku, přidat mleté maso

a za stálého míchání přidat sůl a koření.

Až se maso zatáhne, podlít vodou (nešetřit, dost se vyvaří) a nechat

vařit cca 1 hod..

Poté přidat fazole i s nálevem, rajčatový protlak (či loupaná rajčata)

a dále vařit za občasného míchání cca 30 min.

 

Během vaření občas zamíchat, dle potřeby dolít vodu a dosolit.

 

Vhodná příloha:  rýže Basmati nebo čerstvý chléb