Recepty pro marinádu Šašlik

Pánev alá "Stroganov"

  • 600 g krůtího či kuřecího masa
  • 200 g marinády Šašlik
  • 200 g bílého jogurtu
  • 100 g smetany (není nezbytná, lze volit i "štíhlou variantu bez")

Maso nakrájené na nudličky smíchejte s marinádou - nejlépe den dopředu - a dejte odležet do lednice. Pokud čas nedovolí, lze pracovat se směsí ihned. Dejte na pánev s nepřilnavou úpravou a za občasného míchání při střední teplotě poduste do měkka (5 - 10 min.). Přidejte jogurt a případně i smetanu, promíchejte, jakmile začne bublat, sundejte ze sporáku a podávejte.

Vhodné přílohy: rýže, těstoviny, rýžové nudle

Doba přípravy: 10 minut příprava masa, 10 minut tepelná úprava